A Belváros és a vidék találkozóhelye

Cím: 1054 Budapest, Hold utca 13.

Tavasszal megszépült a Hold utcai csarnok – új nevén Belvárosi Piac –, hogy korszerű környezetben és új koncepciójával immár egyszerre tudja fogadni a helyi lakosokat, a hivatali negyed öltönyös dolgozóit, és persze a Budapest sokszínűségét felfedezni vágyó turistákat.

Van olyan helyzet, amikor egy öltönyös úriembert nem alacsonyít le a nejlonzacskó. Például, ha ebédidőben az irodából kiugrik a közeli piacra, és ott, végigkóstolva a kínálatot, kiválasztja a legérettebb, legzamatosabb gyümölcsöket, hogy hivatali délutánját a nyár ízeivel dobja fel. A Hold utcai Belvárosi Piac felújított, esztétikus külsővel, megújult áruskörrel várja régi és új közönségét. Az ötlet egyszerű: a vidéki, tanyasi termékeket közelebb hozni a város lakóihoz és dolgozóihoz. A korábbinál jóval közvetlenebb a kapcsolat az eladó és a vevő között is, hiszen a helyiek találkozhatnak a termelővel, megbizonyosodhatnak az áru minőségéről, eredetéről, és azonnal visszajelzést is adhatnak a gazdáknak.

Vaddisznópástétom és mentaszörp
A kínálatban ugyanúgy megtalálhatók a szezonális termények – a tahitótfalui eper, a veresegyházi répa –, mint az igényesen, hagyományos technológiával készített kolbászok, sajtok, valamint az olyan gasztronómiai különlegességek, mint a pisztráng- és a vaddisznópástétom vagy a diólekvár és a mentaszörp.A csarnok megszépült standjain maradtak a korábbi bérlők, ugyanakkor a középső részen újonnan kialakított asztaloknál azok az őstermelők, termelői csoportok kínálják portékáikat, akik a Vidék Mustra szervezésében korábban a Vidékfejlesztési Minisztérium előcsarnokában árusítottak.

A felújítás lehetővé tette – ahogyan más vásárcsarnokokban is látható –, hogy az emeletre költözzenek a melegkonyhás éttermek, és az elkülönített résznek köszönhetően folyamatosan bővül a melegétel-kínálat is. Mire a csarnok megtelik az új koncepcióval becsalogatott árusokkal és vásárlókkal, és visszanyeri az eredeti pompáját, addigra a biciklitároló is elkészül, hogy tényleg mindenki számára vonzó legyen a modern belvárosi piac.

Miért szeretjük a Belvárosi Piacot?

-          A város centrumában található.
-          Egyre bővül a melegétel/streetfood-kínálat, így a bevásárlás után (esetleg helyett) elfogyaszthatjuk az ebédünket is.
-          Termelőktől, az ő iránymutatásukkal vásárolhatjuk a tanyasi termékeket.
-          Mozgáskorlátozottak számára akadálymentesített, a padlózaton vakvezető sáv van, a bejáratoknál pedig Braille-írásos tábla segíti a gyengénlátókat.

Minden jog fenntartva © 2018.