Carling presents: Sziget Eye a Belvárosban

Cím: 1051 Budapest, Erzsébet tér

Az Erzsébet téren idén is pörög Budapest legnagyobb időszakos látványossága, a Sziget Eye – Belváros, a brit Carling márka bemutatásában. A 65 méter magas óriáskerék, amely paramétereiben megegyezik a tavalyival, idén már egész szezonon át, májustól októberig emeli magasba az utasait.

Az építmény – idén is - a hasonló, ideiglenesen telepíthető eszközök közül a legnagyobb hozzáférhető óriáskerék egész Európában; 65 méter magas, összesen 41 darab, 8 fős, légkondicionált, zárt kabinnal és egy 4 fős VIP kabinnal működik. Maximális kapacitása 332 fő, a menetideje pedig átlagosan10 perc. A rendkívül látványos óriáskerék alkotóelemeit 24 db 40’ konténerben szállították a helyszínre és egy 50 és egy 160 tonnás daru segítségével 15 ember építette 8 nap alatt. Működése az elektromágneses rendszerének köszönhetően, tökéletesen zajmentes. A kerék - és üzemeltetője - minden EU-s és hazai előírásnak megfelelő vizsgával és dokumentációval rendelkezik, működése tökéletesen biztonságos. 

A kerék építésekor ezúttal is különös figyelmet fordítottak az építők az Erzsébet tér állagának megóvására és a Főkerttel kötött megállapodás keretében, a bontás után a területet az átvételkori állagának megfelelően adják majd át.  

A felnőttek 2.400 forintért, míg a 140 cm magasság alatti gyermekek 1.500 forintért ülhetnek fel a kerékre. Jó hír az V. kerületieknek, hogy minden 20 év alatti, kerületi lakos egy kísérővel, egy alkalommal ingyenesen veheti igénybe a szolgáltatást, az önkormányzat jóvoltából. Az elkövetkező bő négy hónapban tehát újra pörög a Sziget Eye a belvárosban, vasárnaptól csütörtökig de. 10-24 óráig, péntekenként és szombatonként pedig de. 10-02-ig. 

Az óriáskerék szimbolikus szerepet tölt be London életében is, ezért a Sziget Eye - London Eye "párhuzam" miatt örömmel csatlakozott a brit cseresznyés ízesítésű Carling British Cider a budapesti óriáskerék felállításához, így támogatásával idén is élvezhetik a városlakók és az ide látogatók az óriáskerekezés nyújtotta élményt.

Az idei óriáskerék tulajdonosa - akivel a Sziget Szervezőiroda stratégia partnerséget kötött az üzemeltetésre - a Freij Entertainment International, mely a világ legnagyobb “utazó” szórakoztatóipari vállalata, különböző szolgáltatásaival - utazó vidámparkjaival, cirkuszaival, szabadtéri rendezvényeivel – ma már évente több mint 20 millió embernek nyújt szórakozást szerte a világon. Freij Entertainment üzemelteti a világ legnagyobb szállítható óriáskerekeit is, többek között a híres ázsiai “The Eye of Malaysia” vagy a pazarul kivilágított “The Dubai Sky Wheel”, de ugyanúgy pörög kerekük Manchesterben, Hongkongban vagy Liverpoolban.

Budapest, 2014. Május 26.

Minden jog fenntartva © 2018.