Klaszter

Belváros-Lipótváros Önkormányzata 2011-ben stratégiai döntést hozott, amelynek értelmében a Váci utcát és környékét ismét a Főváros legfontosabb, első számú bevásárló negyedévé kívánja emelni, annak több mint másfél évszázados kiskereskedelmi és kulturális múltjára, hagyományaira építve, hogy valóban elfoglalhassa az őt megillető helyet a kiskereskedelmi palettán (versenyre kelve akár a bevásárlóközpontokkal is).

A tervvel összhangban, Belváros-Lipótváros Önkormányzata még ugyanebben az évben megkezdte az elképzelés megvalósításához szükséges előkészítő feladatokat, amelyek eredményeként 2012 végére elkészült a negyed újramárkázásának megvalósíthatósági terve, majd ezt követően létrehozta a Váci utca Bevásárlónegyed Klasztert.

Belváros-Lipótváros Önkormányzatának célja, hogy a negyed visszanyerje korábbi fényét és presztízsét, és mind hazai, mind nemzetközi viszonylatban közismert és elismert kiskereskedelmi célpont legyen, a vásárlóközönség minél szélesebb, belföldi és külföldi rétegeit egyaránt megszólítva.

A Klaszter célja, hogy feltárja és kiaknázza az együttműködésben rejlő lehetőségeket és a negyed életének résztvevői (a vásárlóközönség, az üzletek tulajdonosai és bérlői, a kerületi polgárok, a kerületben dolgozók és az ide látogatók), mind élvezzék a kezdeményezésben rejlő előnyöket.

A Klaszter szándéka, hogy az újrapozícionáláshoz szükséges egyeztetési és marketingkommunikációs feladatokat a magán- és közszféra bevonásával, egyetértésével és tájékoztatásával valósítsa meg, ezért a Klaszter menedzsment feladatainak ellátására Belváros-Lipótváros Önkormányzata megalapította a Váci utca Bevásárlónegyed Nonprofit Kft-t.

A Klaszter kezdeményezésére, javaslatai alapján és támogatásával a Váci utca Bevásárlónegyed Nonprofit Kft. feladata, hogy megvalósítsa a klaszter-alapítónak és a tagoknak a célkitűzéseit.

A Klaszterhez bárki csatlakozhat, aki a Bevásárlónegyed területén a kiskereskedelemben bármilyen módon érintett, és elfogadja, támogatja a Klaszter célkitűzéseit.

Klaszter
Minden jog fenntartva © 2018.